RAMP; Välkommen

Aktuellt

Om RAMP

Tidigare

Produktioner

Fotogalleri

Bli medlem!

Sponsring

Kontakt

Länkar


The Dining Room

Om pjäsen


Författare:
Urpremiär:
Övrigt:


A. R. Gurney Jr.
New York, februari 1982.
Ett skådespel i två akter skriven 1982.
A. R. Gurney's fulla namn är Albert Ramsdell (Jr) Gurney, han är även känd under namnet Pete Gurney.
Läs mer om A. R. Gurney's verk,
eller om publikationer från BPPB (Broadway play publishing bookstore).
Eller läs lite om "dining rooms" ;).


Handling i korthet


Pjäsen utspelas i en privat matsal någonstans, någon gång. Författaren är amerikan och därmed hamnar vi någonstans i USA, även om man kan välja att förlägga de olika scenerna i den del av världen man tycker passar bäst. Det är inte platsen som är viktig utan det som händer i de personers liv som vi möter. Rummet med sitt matsalsbord är det som binder scenerna samman. Personer kommer och går och scenerna vävs in i varandra. Här finns barnkalaset och upproriska ungdomar, relationer mellan syskon och äkta par, älskande, föräldrar och barn. Människors sökande efter kärlek, uppmärksamhet och rättvisa, och det vardagliga livet som genomsyrar hela pjäsen. Problemen med att inte veta vem man är och att se en till åren kommen mor glömma sina nära och kära för att leva långa stunder i gamla minnen.


Om vår uppsättning


Speltid:
Regissör:
Medverkande:


13-27 oktober 2006
Mattias Rundgren, Ramp
Mikael Wahlberg, Marianne Karlsson, Stefan Bergendahl, Birgitta Bark, Ulrika Evaldsson, Dan Thun, Julia Atterheim, Oscar Abrahamsson, Marie Abrahamsson, Christel Johansson, Frida Andersdotter, Mika Tanskanen, Ellinor Stjärna, Daniel Stjärna, Evelina Abrahamsson, Per Bergendahl, Bengt Vennersten; sufflös: Petra Vesterlund, kostym: Petra, Frida och Christel


Pjäsen kan spelas av enbart sex skådespelare, men då är det snabba byten. Totalt finns 58 roller, så vi valde att lägga oss någonstans mitt emellan dessa ytterligheter och landade på åtta män och nio kvinnor i ensemblen, både unga och lite äldre skådespelare. Några av oss stod på scen för första gången. Föreställningen fick bra kritik och många positiva reaktioner från publiken.


Affisch
Programblad

till Galleriet
Bilder från Kassabrist
Senast uppdaterad: 2014-04-06 * Denna sida uppdaterad: 2014-04-06